Ел Чека кон јавноста: Ако ми се случи нешто, одговорни ќе бидат командант Соколи, Ваљон Зека и Шек Халачи

0
358

Ел Чека, псевдонимот на човекот кој ги објавува бомбите, преку видео-порака се обрати на јавноста. Тој порача дека нема да престанат да објавуваат бомби, се додека нема истрага за Диво Насеље од Меѓународната заедница.

Материјалите ми се од Сами Укшини (командант Соколи), Ваљон Зека и Шек Халачи кои се во затворите на Македонија. Во случај мене ми се случи нешто, одговорноста ќе биде нивна. Чекавме четири години за да има правда. Поседуваме многу видеа и нема да престанеме се дури нема истрага од меѓународната заедница“, вели Ел Чека во својот видео-говор. Ел Чека, псевдонимот на човекот кој ги објавува бомбите, преку видео-порака се обрати на јавноста.

Извор:република.мк

Коментирај