Екипата на „Алсат“ спречена да влезе на гласачки места во Велес

0
165

Екипата на телевизија „Алсат“ во Велес беше спречена да дојде до гласачките места распоредени во зградата на Судот.

-Иако снимателот и репортерот на Алсат имаат акредитации издадени за следење на изборите, службеното лице им забранило да влезат и им побарало посебни легитимации издадени од ДИК, информираат од телевизијата.

Коментирај