Едноставно и ефикаснао: Смирете го телото со помош на рацете – Секој прст одговара за различни емоции

0
568

Ова е јапонска техника за балансирање на емоциите и смирување на телото на еден брз и достапен начин.

Погледнете ја подобро сликата погоре: Се што треба да направите е да го држите прстот на едната рака во текот на една минута, а потоа да ја повторите истата постапка и со другата рака. Секој прст од раката ви одговара за различни емоции.

Палецот – Мачнина
Показалец – Страв
Среден прст – Гнев
Домалиот прст – Тага
Мал прст – Напор

Треба да знаете, дека должината на вежбата е целосно зависи од емоционалната состојба на секој поединец.

Коментирај