Еден од најстарите кондоми во светот

0
841

Овој прастар презерватив е пронајден во Лунд, Шведска. Археолозите веруваат дека датира од околу 1640 година од нашата ера, направен е од свинско црево, иако порано се правеле кондоми и од овча кожа и црева. Овој презерватив можел да се користи повеќе пати, а бил во комплет со упатство напишано на латински. Во инструкциите пишува и дека треба да се мие со топло млеко заради превенција од зарази…

lind-condom

Коментирај