Докторка од Германија ја открива страшната вистина за мигрантите

0
1006

Чешка докторка со отворено писмо го откри страшното искуство низ кое поминуваат таа и нејзините колеги во клиника во Минхен, каде што се примаат емигранти од целиот свет. Полицијата ги чува клиниките, болниците и докторите, бидејќи тие луѓе се многу непредвидливи – пишува таа, додавајќи дека муслиманските и африканските имигранти се застрашувачко тешки луѓе со кои не е лесно да се работи.Докторката по работата со овие емигранти пратила барање за пензија, бидејќи како што вели, ова веќе не се издржува.Писмото во скратена верзија беше прочитано на чешка телевизија. Во него докторката, која ја нарекоа „кодош од имигрантската криза“, предупреди дека емигрантите во Европа покрај СИДА и сифилис, со себе носат и многу егзотични болести, кои европските доктори не знаат како да ги третираат.

„Вчера имавме состанок овде во минхенската болница бидејќи ситуацијата е просто неиздржлива. Многу муслимани одбиваат лечење ако ги лечат жени, а ние жените одбиваме да одиме кај тие животни, посебно оние од Африка. Односот меѓу работниците и мигрантите многу се влошува, а од неодамна мигрантите низ болниците одат во придужба на полиција и полициски кучиња, па јасно ви е за што се работи. Многу од мигрантите имаат СИДА, сифилис и многу егзотични болести, кои ние никогаш не сме ги виделе во Европа, а ако случајно им препишеме лек на рецепт кој треба да се плати, тука доаѓа до тепачки, викање и насилство, особено ако се работи за лекови за деца.

Тие ги оставаат децата во аптека и само велат: „Овде децата се лечат бесплатно“, и ако не им се даде лек, тие се подготвени да убијат. Затоа покрај болниците и камповите, сега полицијата ги контролира и големите аптеки. За ова е забрането да се зборува или пишува, но тие луѓе се животни. Во моментот, бројот на невработени во Германија е 2,2 милиони. Сега невработени ќе бидат минимум 3,2 милиони. А, поголемиот број на тие луѓе се целосно неспособни. Некои од нив немаат никакво образование. Нивните жени воопшто не работат. Проценувам дека една од десет жени е трудна. Стотина илјади од нив со себе понесоа деца и доенчиња, кои се многу слаби и прегладнети. Ако оваа состојба продолжи, се враќам дома, макар морала во принудна пензија. Не би работела повеќе ни за двојна плата. Многу се незгодни кон жените.

Дури и нашиот раководител ни рече дека беше страшно тажно да се види хигиеничарката, која со години работи во таа болница за 800 евра месечно, сега да мора да поминува покрај млади мажи кои ја напаѓаат, сексуално ја вознемируваат, и зборуваат сешто, а ако одбие, тогаш стануваат агресивни, сѐ додека не интернвенира полицијата. Досега болничкиот персонал некако успеа да избегне зараза или силување, но тоа е поради присуството на полицијата во голем број.

Не сакам ни да  замислам што би се случило ако ги нема. А, што се однесува на заразите, прашање на ден е кога ќе се прошират низ Европа. Пред неколку недели мигрантите со ножеви ги нападнаа докторите во болницата во близина на Рајна, а за тоа сите молчат. Имено, осуммесечно бебе три месеци го влечкаа низ половина Европа. Детето, за жал, почина и покрај тоа што доби медицинска нега во една од најдобрите детски болници во Германија. Тие тогаш избодија доктор и две сестри. Докторот е опериран, а двете сестри се на интензивна нега и не се знае дали ќе преживеат. Никој не е казнет за тој злочин. Сите се пуштени во име на културните разлики?? (!)

На локалните медиуми им е забрането да пишуваат за ваквите инциденти, кои се секојдневни. Тие својата урина заразена со СИДА или со сифилис им ја фрлаат на сестрите на глава и никому ништо. Никој не е процесиран или уапсен. Што би се случило да е обратно? Некој до смрт да избоди мигрант или да фрламе заразена урина по луѓе? Ако ништо друго, барем би биле изведени пред лицето на правдата, а на мигрантите ништо не им се случува. Тие смеат сѐ и да убиваат и да колат и никој не им прави ништо. Никој не им вели дека тоа е погрешно. Вие не разбирате дека тие луѓе се „исперени“, дека воопшто не се хумани и дека не прифаќаат ништа освен законите на Алах или Мухамед, а тие се страшни, нечовечни…

Замислете си само на работа да морате да бидете опкружени со полиција и со полициски кучиња, константно уплашени за сопствениот живот, па ќе ви биде појасно за какви луѓе станува збор. Само, нејасно е зошто ним ова им се допушта, тоа ме упатува на тоа дека некој друг има малку поголем план од она што ние може да го замислиме.“

Докторката, која од почетокот на кризата работи со мигрантите, додава дека со сите сили се труди да побегне од стравот за сопствениот живот, со кој вели, се коцка секој ден.

Коментирај