Доказ: Почна ли да се надзира патот на 1тв, емитуваат трансродни лица, сигурно и гејови, а ќе организираат и парада на гордоста?

0
804

Трансродов маж во Македонија: Алекс Ристовски вечерва во „Лица“
Трансродов маж во Македонија: Алекс Ристовски вечерва во „Лица“

 

Предизвици и сопки кои ги наметнува општеството, а понекогаш и најблиските. Битката против туѓите осудувања воопшто не е лесна. Личност која има собрано доволно голема храброст за да остане доследен на себеси и да не се преправа во нешто што не е, само затоа што општествените правила и принципи го налагаат тоа.

Вечерва во „Лица“ – Алекс Ристовски, еден од луѓето кои ја водат оваа битка.

Коментирај