ДИК: 34,52% гласачи излегле до 17 часот

0
461

ДИК објави дека од 91% од пристигнатите податоци до 17 часот гласале 34,52%  од запишаните избрачи или 568.110 гласачи. Најголем одѕив има во Крива Паланка.

Над 50% излезност има во следниве општини:

Крива Паланка 57,82%, Новаци 53%, Демир Капија 52%, Ранковце 52%, Демир Хисар 51%, Вевчани 50%, Прилеп 50%, Крушево 50%, Кратово 50%

Коментирај