Џена Џејмисон го покажа своето постпородилно тело: „Ова никој не требаше да го види“

0
700

Некогашната порно кралица Џена Џејмисон на Инстагрампокажа како изгледала физички еден месец после породувањето и како изгледа сега, повеќе од една година од раѓањето на нејзината ќеркичка. Со тоа таа испрати важна порака до сите новопечени мајки.


View this post on Instagram

Yes it’s that time! #mondaymotivation so the funny before pic is me 1 month postpartum. This is the truth and reality of what us women go through after having a baby. Exhausted, in love… and wondering who the hell the person staring back at them in the mirror is. I remember taking that pic just so I could remember my beautiful amazing body that just birthed a queen. But I also remember thinking “ NO ONE WILL EVER SEE THIS PIC “ I was wrong. I want other mommy’s to know we are all alike. We all struggle. But we can take control back. Back from society who makes us think we need to “SnapBack”. Yes I lost my weight, yes I am proud. But I am much more proud of the mother that I am. #beforeandafter #beforeandafterweightloss #keto #ketodiet #snapback #fitmom #mentalhealth #postpartumbody

A post shared by Jenna Jameson (@jennacantlose) on

„На првата фотографија сум јас еден месец после породувањето. Ова е вистината и реалноста за тоа низ што поминуваат жените после породување. Уморни, заљубени… И се прашуваат која е таа личност што ги гледа од огледалото. Се сеќавам дека тогаш се фотографирав за да имам потсетник на моето прекрасно неверојатно тело кое штотуку роди кралица. Но, се сеќавам и дека мислев оти истото нема никој да го види. Не бев во право“, ја започна својата приказна Џејмисон.

„Сакам другите мајки да знаат дека сме слични. Сите се мачиме. Но, можеме повторно да ја преземеме контролата. Да ја преземеме контролата од општеството кое не тера да мислиме дека телесното враќање во форма мора да биде моментално. Да, ги изгубив вишокот килограми, да, горда сум. Но, многу сум погорда на тоа каква мајка сум“, додаде таа.

Џена ја роди ќеркичката Бател Лу во април, минатата година. Заедно со Лу, Џејмисон ги има и близнаците Џорни и Џеси.

Извор: taratur.mk

Коментирај