Џафери: Претседателски избори на 21 април

0
391

На осми февруари, најверојатно ќе се распишат претседателските избори, кажа на пресконференција претседателот на Собранието Талат Џафери.

Тој рече дека најверојатно првиот круг ќе се одржи на 21 април, а вториот две недели подоцна, односно на 5 мај.

На 12 мај се очекува да биде избран новиот претседател, ако процедурата тече во најдобар ред.

Коментирај