Девана Нардели – Здравството треба да ни се вика “Нема реагенси, дојдете за 2 недели”

0
543

Се по гласни се критиките и јавните реакции од граѓаните за состојбите во македонското здравство.

“До кога ќе нема реагенси за откривање на алергија ?
Катастрофа од здравство !!
Чекаш резултати и по месец дена 😨😨…
Дојде живот !!!”, гласи само една од реакциите на загрижените граѓани.

20180515_143002И јавните личности се почесто реагираат на ваквите состојби во здравството.

Последно во низата искажани јавни незадоволства, е она на Девана Нардели, која објавувајќи фотоградија со здравствена книшка во раката, на Инстаграм профилот истакна дека – Здравството треба да ни се вика “Нема реагенси, дојдете за 2 недели”.

Screenshot_20180515-141902Дали овие чести реакции од граѓаните ќе предизвикаат акција кај надлежните во Министерството, останува да видиме.

А до тогаш – дојдете за 2 недели.

Коментирај