Децата згрижени од 7 до 21.30 часот: Од први септември градинките ќе работат во две смени

0
494

Од 1 септември градинките треба да почнат со двосменско работење, соопшти денеска министерката за труд и социјална политика Мила Царовска.

Согласно владината Одлука донесена на 10 јули годинава, првите смени ќе бидат од 7:00 до 14:30 часот, а вторите од 14:00 до 21:30 часот. Ќе се работи и секоја прва сабота во месецот од 8:00 до 16:00 часот.

Како што рече Царовска, Министерството е подготвено за отворање нови работни места, што како потреба ќе ги наложи двосмеснкото работење.

– Целта на двосменското работење е децата и родителите да ја добијат потребната грижа од јавите установи, напомена Царовска на прес-конференција и најави нови инвестиции во градинките, посебно во руралните средини.

Коментирај