Дебакл На СДСМ Во Скопје, Во Струмица огромна поддршка за ВМРО-ДПМНЕ

0
1501

Ништо од страна на план и програма, викање, урлање, дерење и агресивност како и фантастично претставување на носителите на листите од страна на СДСМ и ништо повеќе.

За разлика од овој собир во Скопје, митингот на ВМРО-ДПМНЕ во Струмица поминa беспрекорно и зачудувачки добро, со огромна посетеност, повеќе луѓе дури и од централниот митинг на СДСМ во Скопје. Струмичани се охрабрени и излегоа масовно да се спротистават на нездравите идеи на нивниот Градоначалник кој веке подолг временски период не се завртел во Струмица и ги заборави „своите Струмичани„ а наводно се удвара на албанците и им нуди се и сешто бидејки не еднаш ги излажа Струмичани и нема дури ни тој образ да зборува пред нив повторно со некој лажни ветувања ,затоа и секаде се соочува со дебакл на нивните митинзи.

dsc_1530

Струмичани масовно го подржаа ВМРО-ДПМНЕ и расположението кај нив уште сега се гледа за наредните локални избори .

Струмица чекори во друштво на другите градови каде ВМРО-ДПМНЕ веке е на власт и масовно ке го казни Зоран Заев кој направи немир овие 2 години не само на Струмичани ами и на цела Македонија со неговата активна улога со разнебитување на се што е Македонско .

Струмица знае,Струмица не заборава – Струмица е Вмровски град .

Ј.А

 

Коментирај