Дали знаете дека најголемата сообраќајна гужва траела 10 дена?

0
592

Светот е полн со информации и приказни за кои никогаш не сме слушнале. Некои ќе не изненадат, некои ќе не зачудат, а некои можеби сте ги знаеле, но сте ги заборавиле.

10 интересни факти за светот:

  1. Кога играта Твистер била измислена во 1966 година, јавноста ја нарекла ‘кутија на сексот’
  2. На кожата има повеќе животни форми отколку што има луѓе на планетата.
  3. Видрите спијат држејќи се за раце
  4. О.Џеј Симпсон бил првично замислен да го игра терминатор, но од студиото се плашеле дека никој нема да сака да го гледа филмот заради нерешната мистерија околу убиството на жена му, за која и денес не се знае ништо. Никој не знае дали гласините дека тој е убиец се точни.
  5. Леонардо Да Винчи можел да пишува со едната и да црта со другата рака истовремено.
  6. Последниот човек кој одел по месечината, Џин Кернан, и ветил на ќерката дека ќе ги напише нејзините иницијали. Ветено-сторено. Иницијалите се “TDC” и веројатно ќе бидат уште илјадници години запишани на Месечината.
  7. 20 проценти од канцелариските шолји содржат фекални материи
  8. Трите најбогати семејства во светот  имаат повеќе пари отколку 48 сиромашни земји заедно.
  9. Најголемата сообраќајна гужва траела 10 дена, а автомобилите се движеле 0.96 километри на час.
  10. Сите часовници во филмот “Pulp Fiction” на Квентин Тарантино се заглавени на 16:20 минути.

Извор:Hybread.mk

Коментирај