„Да живее Македонија“ – Мико го развеа сонцето од Кутлеш на највисокиот врв во Јужна Аризона

0
2448

Американскиот лобист за македонската кауза Џејсон Мико позира со претходното македонско државно знаме со сонцето од Кутлеш, откако се искачи на највисокиот планински врв во Јужна Аризона.

Прослава на Денот на независноста на Република Македонија цела седмица- тука, на врвот Монт Рајтсон на планината Санта Рита, највисока точка во Јужна Аризона на 9.456 стапки (2.882 метри). Да живее Македонија!“, напиша на Фејсбук почесниот конзул на Македонија во Тусон, Аризона, кого сегашната власт во февруари годинава.

Miko-Makedonsko-zname-so-16-kraci

Коментирај