Чии интереси ќе штити Зоран Заев?

0
2087
Анализа пост изборна :
Максималниот капацитет на СДС секогаш бил и сеуште е 330.000 гласови што освоил под име на СДС ,ако на тоа додадеме и 80.000 гласови албански гласови и 8 пратеника албанци во нивната партија и сакат да коалицират (бидејќи така си ги собират гласовите ) со Беса, ДПА, и таа на Гзим Острени алијанса ли како беше, според секоја логика дали ова се Македоски национални интереси?
Хипотетички кажано доколку би направиле влада, а не можат да направат и математички и политички не е можно, а и немат подршка од народ за тоа, ете најцрното сценарио да речеме дека ете покрај се сакат и прават џева они немат повеке од 59 пратеника сите на купче да бидат, а нема да бидат пак ќе кажеме.1966347_10152287897462716_1487046294_o
Каква Влада би била таа со 39 пратеника од СДСМ и 22 пратеника од Албанските партии, да се запрашаме само логички и како сакате, кој интереси ќе ги застапува Заев доколку по таа математика и биде предложен за Премиер што не постои таква расположеност кај неговите коалициони партии што си има работа со нив?
На Струмичани сигурно дека нема… на Македонците па ич нема да ги застапува (неговите лични можеби) Затоа Македонијо спиј мирно Никола Груевски го штити интересот на секој еден во Македонија па дури и на оние кој нема да бидат во владата со него и така треба ,ВМРО ДПМНЕ сама против сите издвојува голема победа ,и го знаеше тоа затоа бараше масовност на гласањето и 63 пратеника иако не ги доби бараните пратеници, но ги победи сите радикалнио структури, амбасадори против Македонија и со сите пари и поткупувања победи и издвојува ОГРОМНА ПОБЕДА против многу големи сили затоа друг пат кога ВМРО ДПМНЕ ќе побара 63 да и дадеме 70 пратеника бидејќи ако ние сме заспале малку тие никогаш не спијат на чело со Никола Груевски претставникот на Македонските интереси.
За ДУИ нема никаква дилема после се со кого ке коалицира. Да сме на јасно за некој работи.
Македонија вечна, Македонија просперитена и стабилна.
Играта заврши.
Никола Груевски е бедемот на Македонија .
Ј.А

Коментирај