14 C
Скопје
понеделник, мај 28, 2018

Колумна на Миленко Неделковски: РЕПУБЛИКА ОКУПИРАНА МАКЕДОНИЈА!

Разбирливо, сите постови, коментари, текстови, колумни денеска ќе бидат посветени на вчерашниот дуел помеѓу Мали Ѓокица и Професорот. Разбирливо, Миленко традиционално не е “сите“, па...

Отец Ивица Тодоров: Крвожедци и садисти против збунет, застрашен и изманипулиран МАКЕДОНСКИ НАРОД!

КРВОЖЕДНИЦИ и САДИСТИ против збунет, застрашен и внатрешно и надворешно изманипулиран МАКЕДОНСКИ НАРОД! НАЈОДВРАТНО е да мораш да разговараш, или уште полошо, да преговараш со...

Ќулавкова: Со „Република Илинденска Македонија“ добиваме ревизија на идентитетот во Илинден-Македонци!

„Името на државата треба да го означи државното уредување и режим на државата (република, монархија, федерација, соединета/обединета, односно - народна, социјалистичка, независна/автономна) или, ако...

Има решение на т.н. „проблемот“ за името

Битни се следните принципи во меѓународното право: 1. Државите немаат ексклузивни права на државни имиња. (РМ е правен идентитет на држава со дефинирани граници, а...

ВО ЦЕНТАР: „Федерализација“ или „канализација“ на Арачиново? (ВИДЕО)

Последната емисијата „Во Центар“ на уредникот и аналитичар Васко Ефтов има наслов „Федерализација или канализација на Арачиново?“ и е посветена на феноменот „Арачиново“ како...

Росоклија: Македонија ја водат луѓе кои зад себе немаат создадено ништо, апсолутно ништо како...

МАКЕДОНИЈА ЈА ВОДАТ ЛУЃЕ КОИ ЗАД СЕБЕ НЕМААТ СОЗДАДЕНО НИШТО, АПСОЛУТНО НИШТО КАКО МАКЕДОНСКА ВРЕДНОСТ Бугарскиве историчари кои сега ќе ја интерпретираат македонската историја, 100...

Отец Ивица Тодоров: Што е навистина „ДОБРО“ и што е навистина „ЗЛО“?

ШТО е навистина „ДОБРО“ и што е навистина „ЗЛО“? 1. Ако направиме една искрена и објективна анализа на нашиот однос кон ближните, или поточно кажано,...

„Република“: Националистот Никола Димитров доби со свој камен по глава

Со свој камен по своја глава е народна поговорка, што често се употребува за да се скроти некој кој високо лета. Ете, тоа му...

Героски: Вака се чува идентитетот, шупаци!

Новинарот и уредник на дневниот весник „Слободен печат“ и порталот „Плус Инфо“, Бранко Героски на својот Фејсбук профил, упати порака до власта за тоа...

Димитар Димовски: ПРОБИВАЊЕ НА ДНОТО

Зоран Заев и неговите компањони од инсталираната Влада, со начинот на практикување на власта, Македонија ја претвораат во мултидимензионална црна дупка. И тоа црна дупка...

Популарно