19.5 C
Скопје
вторник, јули 23, 2019

Палчо распали по Шекеринска: Еве зошто не бутате во НАТО, зошто име ни менувате,...

„Ајде Радо бела Радо, зошто на Македонците кои те плаќаат го криеш #ПЕСКО, безбедносниот проект на ЕУ кој се случува сега во моментов, гу*ко расипана,...

Колумна на Страшо Ангеловски: Македонија на Цветници – По патот на воскреснувањето

На 21 април, ден Цветници, денот кога Исус влегол во Ерусалим, за со доброто да го победи злото, за со вистината да ја победи...

Србов: Ова што се случува во деспотијава е монструозно – Лечат длабоки комплекси со...

Во оваа земја, која се нарекува „држава“ а е далеку од тоа, во оваа деспотија и феуд, не е нормално да се почитуваат институциите...

Каракамишева до СДСМ и ДУИ: Едно да ви биде јасно – МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ...

СДС, ДУИ и сите владини партнери, ЕДНО ДА ВИ БИДЕ ЈАСНО! МАКЕДОНЦИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ ГМО ИДЕНТИТЕТ! Ниту сакаме да ни го "зајакнувате", ниту сакаме да ни...

Софија Куновска: За новиов правец „зајорадаризам“ ќе биде потпрашана и она нешто или и...

„За новиов правец „зајорадаризам“ ќе биде потпрашана и она нешто или и натаму за Богородица ќе си ја рачунаме?”, пишува иронично Софија Куновска, поранешната...

Колумна на Горан Момироски: Посетата на Нимиц дипломатско фијаско од невидени размери

Новата македонска влада е жртва на двојниот или троен пристап на меѓународната заедница, којашто во Македонија иако изгледа како монолитна, сепак, има различни аршини,...

Колумна на Каракамишева: Правилата на игра на оваа власт се – Да се сотре...

ПРАВНА ИНКВИЗИЦИЈА Велат злобата и омразата се силни негативни чувства што го парализираат и обземаат духот и умот на човекот. Колку повеќе се хранат, толку...

Горазд Росоклија: КРАТКА ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКОТО ВРЕМЕ

Историското ВМРО е формирано и водено од интелеклтуалната елита на Македонија. Историската КПМ, до 1945 година е интелектуалната елита на Македонија во која влезе и...

Колумна на Мери Георгиевска: Никола Груевски

Живееме во свет на екстремни промени. Промената е побрза отколку што очекувавме сите ние, вклучително и науката. Живееме во свет на плусови и минуси, на...

Колумна на Миленко Неделковски: ЗАЕВ ОСТВАРУВА!

Би сакал да ви одземам малку време, доколку се решите да го прочитате овој текст, и да потсетам на две свои тези што еве...

Популарно