4 C
Скопје
четврток, јануари 24, 2019

Каракмишева: Генералниот секретар на Венецијанската комисија информира дека владин притисок од каков било вид...

Само што добив информација од генералниот секретар на Венецијанската комисија, г-дин Томас Маркерт, дека согласно правилата на Комисијата владин притисок од каков било вид...

Горазд Росоклија: МЕНТАЛИТЕТ(И)

МЕНТАЛИТЕТ(И) Тие што се најжестоки во одбраната на македонскиот колективен национален идентитет, не ги интересира колективниот имунитет и заштитата на колективот, тие своите деца нема...

Шехтански ги наброја 6-те „успеси“: Во време на владеење на сдс, постигнати се овие...

Адвокатот и претседател на политичката партија ТМРО, Ванчо Шехтански на својот Фејсбук профил ги опиша погубните национални и државни политики кои ги спроведува СДСМ кога...

Ивор Мицковски: Од средување на држава, само гзовите си ги средивте на топло и...

„АЕК СИ ГО ЗГОЛЕМИЛА БУЏЕТОТ ЗА ПЛАТИ ЗА 20 %. Просечната плата е 58.000 денари, или сега би се покачила на 66 илјади. Ако не...

Колумна на Џејсон Мико: Противотров за анти-македонските ставови кои преовладуваат кај западните елити

Куса забелешка: Пишувам колумни во македонски весници, неделници и интернет страници од 2001 година. Ова е мојата колумна број 700. А колумната број 700...

Колумна на Оливер Андонов: ВЕШТАЧКА ТВОРБА!

Како велат кумановчани: „За каква глава – таков брич“. Така и ние Македонците си добивме брич каков што очигледно оваа генерација заслужува. Си заслуживме...

Колумна на Џејсин Мико: Македонија засекогаш – името останува

Во една точка во иднината Зоран Заев веќе нема да биде премиер на Република Македонија. Во една точка во иднината Али Ахмети ќе биде...

Љубомир Цуцуловски: СТАБИЛИЗАЦИЈА НА НЕСТАБИЛНОСТА

Пред дваесет години напишав текст „Стабилизација на нестабилноста/Stabilizacija nestabilnosti.“ Беше прочитан на меѓународен научен собир, насловен „Националниот идентитет и државниот суверенитет во Југостична Европа“. Една...

Каракамишева: НИШТОВНО ИМ Е СЀ – СЀ ЌЕ ВИ СРУШИМЕ!

НИШТОВНО ИМ Е СЕ! 1.Нелегални им се сите одлуки потпишани од пратеникот Џафери 2.Дополнително одлуката со која ја започнаа постап.за промена на Уставот ја донесоа со...

Ефтов: Од денес секој број помножен со 81 за мене е еднаков на нула...

„Гласале 81. Од денес секој број помножен со 81 за мене е еднакво на Нула. И тоа огромна Нула. Едно огромно празно множество за...

Популарно