17 C
Скопје
вторник, август 21, 2018

Македонија и Евреите / Macedonia and the Jewish people

Кога зборуваме за конкретна историска врска меѓу Македонија и еврејската нација, не би можеле да си дозволиме а да не ја споменеме легендарната историска...

Пристигнаа првите фигури за палатата „Емануел Чучков“

Првите скулптури во вид на човечки фигури пристигнаа и веќе се вградуваат во фасадата на објектот наречен палата „Емануел Чучков“. Објектот се наоѓа на...

МУЗИЧКИ МАРАТОН: 6-часовна дружба со Рибља Чорба, Црвена јабука и Ван Гог во Скопје

Љубителите на добрата музика на 19 ноември во „Метрополис арена“ во Скопје уште еднаш ќе имаат привилегија да уживаат во познатите хитови на бендовите...

Популарно