18 C
Скопје
недела, септември 23, 2018

Се продаваат за 1.000 ЕВРА од килограм, а се одгледуваат и во Македонија!

Познат е уште од времето на старите Египќани, Римјани и Грци, но повторно е откриен дури во 19 век! Неговото доцнење меѓу печурките не го...

Државата со финансиска помош ќе ги поддржи иновативните компании

Државата повторно го одврза ќесето. Со 1.450.000 евра ќе ги поддржи иновативните компании кои аплицираа на четвртиот повик од надлежниот Фонд. Се даваат кофинансирани...

Уписи за идни стилисти, фризери, козметичари, масери, шминкери во Академија Леонтиќ

Од денеска 05.05. 2017 година, започнуваат уписите во ПРИВАТНИОТ ЦЕНТАР ЗА СТРУЧНА ОБУКА „АКАДЕМИЈА ЛЕОНТИЌ‘‘ од СКОПЈЕ, оснивачот и директорот на овој центар, а...

Со„Македонија вработува 2“ во дебарско остварени 90 директни вработувања

Во дебарско со „Македонија вработува 2“ од јуни минатата година остварени се над 90 нови директни вработувања, од кои 30 од почетокот на годинава. Афет...

АВРМ ќе го промовира проектот за самовработување со кредитирање

Во Агенцијата за вработување денеска ќе биде најавен почетокот на имплементација на проектот Самовработување со кредитирање. Станува збор за мерка со која на заинтересираните невработени...

Нови странски инвестиции во Македонија

Во Македонија влегуваат нови инвестиции и во време на политичка криза. Ова покажува дека странските компании не се исплашени и дека веруваат во долгорочната...

Ова е рекламата за Златен Даб што предизвика бурни реакции

Ова е рекламата за Златен Даб што предизвика бурни реакции во јавноста

ММФ е поголем оптимист за руската економија во оваа година

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) ја ревидираше проценката за развојот на руската економија и очекувањата се пооптимистички. Во прогнозата која ќе биде објавена со следните денови,...

5 грешки кои го уништуваат претприемачкиот проект

Избегнувајте ги овие пет грешки со цел да не му наштетите на вашиот претпримачки проект. 1. Непочитување на деловниот план Ако во работењето се потпирате само...

Утре завршува рокот за доставување барања за субвенции за задругите

До утре трае рокот за доставување барања за основање и работење на земјоделските задруги. Во првата година од основањето задругите вимаат право за директорот и...

Популарно