10 C
Скопје
вторник, октомври 16, 2018

Не можете да плукате насмеано лице- 20 корејски мудрости

Древната мудрост на корејскиот народ претставува една интригантна мешавина помеѓу уникатните мисли на Источна Азија и локалните обичаи и традиции. Иако се релативно различни...

Ова видео ќе ве однесе на магично патување до Кувајт

Кувајт е една од најбогатите држави со нафта.  Поседува повеќе од десет проценти резерви на нафта  на светско ниво и е водечки извозник во...

Видео: Како тече животот во кошницата на пчелите?

Сите сме виделе пчелни кошници и сите знаеме на теорија како живеат пчелите. Но никој не видел како е тоа во внатрешноста... Погледнете го...

Кој има грев на душата, тој зборува најмногу – 25 шпански мудрости

Шпанија не си личи со другите земји на стариот континент. Шпанската култура е богата, колоритна и мистериозна - фиести, танц, музика, вино, фестивали ......

12 мисли од Џозеф Марфи – човекот кој ни ја откри Моќта на потсвеста

1. Најголемата тајна на големите луѓе на сите времиња, е нивната способност да дојдат во контакт со потсвеста и да ги ослободат своите сили...

ТОП 30 на најважни работи во животот

Луѓето повеќе го ценат здравјето, финансиската сигурност и малите радости, отколку големото богатство, покажува истражувањето направено во Велика Британија, цитирано од весникот „Daily Express“,...

За бактериите и луѓето

Кога ќе го слушнеме зборот „бактерија“, најчесто не асоцира на нешто штетно и непријатно. Од рекламите на телевизија често остануваме со впечаток дека откако...

Мачиња кои прават работи за прв пат – едно слатко видео

Ова видео ќе ги одврати вашите мисли од секојдневните проблеми. Видеото прикажува симпатични мали мачиња кои пробаат нови работи зза прв пат. Активностите вклучуваат...

Тетоважи со една континуирана линија

Германско-иранскиот уметник за тетоважи Мо Ганџи креира едноставни слики со силно влијание. Роден во Иран, но живее и работи Берлин, Ганџи верува дека полесно...

Популарно