15 C
Скопје
вторник, август 21, 2018

Каков хороскопски знак сте според Маите?

Знаењата на Маите во областа на астрономијата и математиката и до ден денешен продолжуваат да ги вчудоневидуваат научниците. Хороскопот создаден од нив е еден...

Зошто не треба да ја фрлате кората од банана

Кората од банана можете да ја искористите за многу работи за кои досега можеби не сте ни слушнале. На пример ... Кората дава сјај на вашите...

2 мај соопштение за чудовиштето од Лох Нес

Чудовиштето од Лох Нес е животно кое наводно живее во езерото Лох Нес, планинскиот дел на Шкотска. Доказ за неговото постоење е во голема...

Колку брзо расте нашата коса?

Брзината со која косата расте, зависи од вашите гени и формата на фоликулите (сферична група од клетки кои што ја содржат шуплина во која...

10 цитати за животот од познати личности

„Глупаво е да правиш планови за целиот свој живот, бидејќи не си господар дури ни на утрешниот ден.“ Луције Енеј Сенека „Секој живот со добро искуство,...

17 факти за нашиот луд свет, кои не сте ги учеле во училиште

Има толку чудни историски факти така што често реалноста изгледа поневеројатна од уметничката фикција. Ваквите приказни го прават нашиот свет уште поинтересно место за...

6 факти за копривата кои не ги знаете

Секој кој се допрел до коприва знае колку е непријатно чувството на кожата после тоа. Но освен тоа подмолно и непријатно чувство, копривата е...

10 кинески обичаи кои се чудни за странците

Секоја земја си има своја култура и уникатни обичаи кои е добро да ги знаеме ако сакаме да ја посетиме. Ако сме свесни за...

Популарно