6.5 C
Скопје
понеделник, април 22, 2019

Панда акробат ги засрами сите мајмуни

Мечките Панда се познати како незгодни, тешки и меки, кои мрзеливо јадат бамбус по гранките на дрвјата. Еден претставник на овој вид, сепак, може...

Каков тип на сопруга сте според вашиот хороскопски знак

Еве каква жена сте според вашиот хороскопски знак: Овен Вие сте жена која постојано прави нешто - имате кариера, одите на вежбање и обично вие сте...

Чарлс Буковски – пропаднат тип и икона

Хенри Чарлс Буковски (16 август 1920 - 9 март 1994) е поет и писател од Лос Анџелес а неговото пишување е под географско и...

Како се преведуваат зборовите на нарцисот?

Нарцисистите ги користат зборовите како алатки или оружје, а не како средство за комуникација. Ова е една од причините комуникацијата со нив да биде...

5 начини да и потпомогнете на вашата меморија

Не помните каде сте ги оставиле клучевите? Обидете се следниот пат да направите нешто чудно, на пример силно да удрите по масата на која...

Имиња и зборови со интересно потекло

Бразил го добива своето име од бразилскиот орев, а не обратно. Дрвото било доста познато поради неговата заситена црвена боја и се користело за...

Каков хороскопски знак сте според Маите?

Знаењата на Маите во областа на астрономијата и математиката и до ден денешен продолжуваат да ги вчудоневидуваат научниците. Хороскопот создаден од нив е еден...

Зошто не треба да ја фрлате кората од банана

Кората од банана можете да ја искористите за многу работи за кои досега можеби не сте ни слушнале. На пример ... Кората дава сјај на вашите...

2 мај соопштение за чудовиштето од Лох Нес

Чудовиштето од Лох Нес е животно кое наводно живее во езерото Лох Нес, планинскиот дел на Шкотска. Доказ за неговото постоење е во голема...

Колку брзо расте нашата коса?

Брзината со која косата расте, зависи од вашите гени и формата на фоликулите (сферична група од клетки кои што ја содржат шуплина во која...Популарно