8 C
Скопје
четврток, октомври 18, 2018

8 начини како да ја намалите сметката за струја

Сметките се составен дел од животот на секој човек, доаѓаат на крајот од месецот, се плаќаат и потоа пак се од почеток. Секако дека...

Електронската пошта заминува во историјата

Дневно, примаме голем број на електронски пораки и тешко е да ги прочитаме сите со внимание. Во последно време, поради брзата и ефикасна комуникација...

Дали сте меѓу нив? Зависниците од телефон го допираат екранот 5427 пати на ден

Луѓето веќе 10тина години наназад шетаат со спуштен поглед гледајќи во екранот од нивниот телефон. Сите сме свесни за фактот дека постојано го допираме...

Колку време поминуваат тинејџерите пред екран секој ден?

Истражување спроведено на 2600 деца на возраст од 8 до 18 години, покажа дека тинејџерите секојдневно поминуваат 6,5 часа пред екраните. Дополнителни 2 часа...

9 технолошки споредби кои ќе ви се чинат неверојатни

Лесно се навикнавме на новата ера, а го заборавивме минатото и почетоците на дигитализацијата кои во тоа време изгледаа неверојатно. Но, она во кое...

Како една точка може да ви го расипе пријателството

Ако не сакате да бидете погрешно разбрани од вашите пријатели или сите луѓе на кои праќате смс пораки, во тој случај никогаш не ставајте...

Аватарите можат да ви го преземат целиот идентитет

Што ако постои некој кој ќе оди на сите први состаноци наместо вас, ќе ги поминува сите непријатни моменти како првите контакти со очи,...

Иднината е тука – такси возила без таксисти

Иднината навистина пристигна, барем во Сингапур, каде што првите самовозечки такси возила почнаа да ги возат првите клиенти. Оваа услуга не им е достапна на...

Може ли јахта да биде уметничко дело?

Јавноста е шокирана – Мерцедес ја претстави својата прва јахта, Arrows 460, која е една од најубавите јахти на денешницата. Откако со преработката на хеликоптерот на Airbus го освоија...

Патека за велосипеди која свети во темнина

Велосипедизмот е еден од најздравите еко начини на патување и благодарение на оваа соларна патека за велосипеди која свети во темнина. Светлата патека се наоѓа...

Популарно