11 C
Скопје
сабота, февруари 16, 2019

Секс позите и табиетот – каква е поврзаноста?

Мажите и жените имаат свои параметри во сексот и тоа добро се гледа при изборот на позите за време на половиот акт. Тие откриваат неколку...

И во сексот има трендови: Кој е моментално најпопуларен вид на секс?

Моментално, оралниот секс е еден од најпопуларните видови секс, но тоа не мора да значи дека по секоја цена мора да сте во тренд,...

Што е сексуална интелигенција и колку сте вие сексуално интелигентни?

Психотерапевтката Леоноре Павлиц, не воведува во поимот сексуална интелигенција и не советува што се треба да направиме за да провериме дали сме сексуално интелигентни. Важно...

Докажано: Оваа секс поза подеднакво ја сакаат и мажите и жените

На популарната интернет страница која нуди здравствени совети, DrEd, беше направено истражување на 2.000 испитаници за нивните сексуални преференци и афинитети. Во истражувањето учествуваа испитаници...

Босанците „најнадарени“ меѓу нозе во Европа – еве како котираме ние

Според податоците од сајтот TargetMap, мажите од Босна и Херцеговина имаат најголема машкост меѓу нозете во Европа, а Србите се понадарени од Хрватите. Просекот на...

Утринска ерекција: Поради што се јавува и за што служи?

Утринската ерекција се смета за физиолошки феномен кој се јавува кај целокупниот машки пол, па дури и кај бебињата во матката и малите деца,...

Малку контроверзен метод: Неверството како терапија за незадоволство во бракот

Во минатото, разводот оставал бреме на срам врз разведените. Денес, тоа бреме лежи врз луѓето што ќе одлучат да останат во врската во која...

Баталете апстиненција: Сексот пред спортување може да биде само од помош

Многу од спортските тренери со децении го негуваат и практикуваат принципот на забрана за секс за спортистите неколку дена пред важни спортски натпреварувања, но...

Секс совети кои се препорачуваат да ги применува секоја жена

Во сексот треба да се ужива искрено, отворено, без задни намери, без притисок и наметнати квази-обврски. Без лажен оргазам – секоја жена ќе падна во искушение...

Прва брачна расправија: Иста си како мајка ти!

Партнерство е секогаш игра на двајца и секако дека постојат несогласувања и караници што воопшто не претставуваат нешто необично. Кога се уште не сте во...


Популарно