-1 C
Скопје
сабота, февруари 23, 2019

Светски ден на борбата против цензурата на Интернет

12 март е Светскиот ден против цензурата на Интернет, кој се одбележува од 2008 година, по иницијатива на невладините организации „Репортери без граници” и...

Кратко упатство за касање по време на секс (18+)

Браќа да не се лажеме, жените сакаат да бидат касани додека водат љубов со вас. Еве го и краткото упатство, што ќе ви помогне...

Древни Пирамиди (Прв дел)

Пирамидите во Гиза, Египет   Големата Пирамида во Гиза во Египет исто така позната како Пирамидата на Куфу или Пирамидата на Кеопс, е најголемата Пирамида...

Проблеми со кои се соочуваат независните жени

Љубовните врски се тешки и многу сложени за независната жена. Таа има свој целосно исполнет живот, благодарение на нејзините прекрасни пријатели, семејството, нејзината работа...

Древни Цивилизации (прв дел)

1. Сумерија Сумерерија е првата урбана цивилизација во историскиот регион на Месопотамија (денешен Ирак). Модерните историчари ја датираат Сумериската цивилизација со почетоци некаде околу 5500...

Вистинскиот Дракула (втор дел)

Приказните за Влад III познат како Дракула или Дракул го направија најпознатиот средновековен Романски владетел во Европа. Но, Брам Стокер Дракула која е издадена во...

Жени кои ја промениле историјата

Во целата човечка историја и во различните култури, жените секогаш биле соочени со бројни предизвици и неправди. Но науката, музиката, уметноста, политиката, модата се...

Слонски остров во Индија

Овој остров е популарна туристичка атракција поради прештерите на врвот на островот, Слоновските пештери изграфирани дирекно во каменот. Осторвот е лесно достапен со фери преку...

Најстрашните воини на сите времиња (Видео)

Викингзи е историска драма на телевизиски серии креирана од Мајкл Хирст за каналот на HISTORY. Снимана во Ирска, со премиера на Март 3, 2013 во...

Предностите на младата мајка

Во последно време стремежот за исполнување на човечкиот долг е заменет од амбициите за развој. Ако до пред неколку години по завршувањето на средното...


Популарно