27 C
Скопје
понеделник, август 20, 2018

Знаете зошто не го сакате сопствениот глас на снимка?

Во одреден дел од животот сигурно ви се случило да се снимате себеси или пак да зборувате/пеете на микрофон и да се изненадите од...

Откриени нови детали за љубовните афери на Марија Антоанета

Француските истражувачи откриле скриени пораки во писмата кои Марија Антоанета ги разменувала со член од кралската фамилија, со кој наводно била во врска- тврдат...

Ретки и стари фотографии од познатите личности

Денес, секој може да биде популарен на социјалните мрежи. Но, во минатото, тоа не било така. Денес, фотографии од личности кои ја менувале историјата...

Тинејџерки кои го променија светот

Доказ дека годините се само бројка се следните личности кои оставиле печат во историјата, а биле во тинејџерските години. Прочитајте како овие млади девојки...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (10 дел)

РАЗЛИКИТЕ И ЕДНАКВОСТА МЕЃУ ЕЛИНИТЕ И ВАРВАРИТЕ Напливот на бегање од Елада предизвика и други соодветни барања, бидејќи намесниците и династиите од Мала Азија сакаа...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (9 дел)

МОНАРХИЈАТА - СИСТЕМ НА ВЛАДЕЕЊЕ КАЈ  ЕЛИНИТЕ Во античките грчки полиси имаше реакција против идејата за индивидуална склоност. Се појавија многу мислители, кои, и покрај...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (8 дел)

КОНФЛИКТИ НА ЕЛИНИСТИЧКИТЕ  (АНТИЧКИТЕ ГРЧКИ)  ГРАДОВИ-ДРЖАВИ Спарта беше понижена и не можеше да се меша во наредните години, кога Епаминонда со повторни походи во Пелопонез...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (7 дел)

ДЕЛ ОД ВИСТИНАТА ЗА АНТИЧКИТЕ ГРЦИ  ВО ЧЕТВРТИОТ ВЕК По пропаста на Атина и на Атинската империја во Пелопонеската војна, Спарта стана победник и продолжи...

ВИДЕО: Најдобрите потези и голови на Роналдо во сезоната 2017/2018

Видео компилација од најдобрите потези и голови на Роналдо во сезоната 2017/2018 Извор: Lorenzo F7

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (6 дел)

ВИЛКИНСОНОВАТА  БИОГРАФИЈА ЗА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ Авторот на историскиот роман за Александат Трети Македонски и Македонската Империја се служел со различна и огромна литература. Затоа, може...

Популарно