14 C
Скопје
недела, мај 27, 2018

Откриени нови детали за љубовните афери на Марија Антоанета

Француските истражувачи откриле скриени пораки во писмата кои Марија Антоанета ги разменувала со член од кралската фамилија, со кој наводно била во врска- тврдат...

Ретки и стари фотографии од познатите личности

Денес, секој може да биде популарен на социјалните мрежи. Но, во минатото, тоа не било така. Денес, фотографии од личности кои ја менувале историјата...

Тинејџерки кои го променија светот

Доказ дека годините се само бројка се следните личности кои оставиле печат во историјата, а биле во тинејџерските години. Прочитајте како овие млади девојки...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (10 дел)

РАЗЛИКИТЕ И ЕДНАКВОСТА МЕЃУ ЕЛИНИТЕ И ВАРВАРИТЕ Напливот на бегање од Елада предизвика и други соодветни барања, бидејќи намесниците и династиите од Мала Азија сакаа...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (9 дел)

МОНАРХИЈАТА - СИСТЕМ НА ВЛАДЕЕЊЕ КАЈ  ЕЛИНИТЕ Во античките грчки полиси имаше реакција против идејата за индивидуална склоност. Се појавија многу мислители, кои, и покрај...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (8 дел)

КОНФЛИКТИ НА ЕЛИНИСТИЧКИТЕ  (АНТИЧКИТЕ ГРЧКИ)  ГРАДОВИ-ДРЖАВИ Спарта беше понижена и не можеше да се меша во наредните години, кога Епаминонда со повторни походи во Пелопонез...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (7 дел)

ДЕЛ ОД ВИСТИНАТА ЗА АНТИЧКИТЕ ГРЦИ  ВО ЧЕТВРТИОТ ВЕК По пропаста на Атина и на Атинската империја во Пелопонеската војна, Спарта стана победник и продолжи...

ВИДЕО: Најдобрите потези и голови на Роналдо во сезоната 2017/2018

Видео компилација од најдобрите потези и голови на Роналдо во сезоната 2017/2018 Извор: Lorenzo F7

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (6 дел)

ВИЛКИНСОНОВАТА  БИОГРАФИЈА ЗА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ Авторот на историскиот роман за Александат Трети Македонски и Македонската Империја се служел со различна и огромна литература. Затоа, може...

ЈАВНО ФЕЉТОН: Александар Македонски (5 дел)

Според Урлих Вилкен. Александар го добил епитетот „Велики“ од Римјаните. Имено, се знае, дека Александар е многу популарна личност во сериозни историски пишувања и...

Популарно