18 C
Скопје
вторник, јули 17, 2018

Македонскиот волк од Аркадија до денес

МАКЕДОНЦИТЕ И ВОЛКОТ Во книгата The Glory of Generositie е претставен грбот на принцот на Ематија – Македон. Книгата е дел од приватната колекција на...

Оваа петгодишна Русинка е прогласена за најубаво девојче на светот

Наследничка на Тилан Блонду од Франција и Кристина Пименова од Русија, носителки на титулата „најубавото девојче на светот“, е петгодишната Русинка Анастасија Књажева. Тилан, која...

Сакралната вредност на мистичното Овче Поле

Дали старите “бабини деветини”, митови, легенди, песни и преданија можат да ни овозможат почист поглед кон сегашноста и јасна визија за иднината? Веројатно нема...

Исус Крист, крстот и крвта на Адам

Исус Крист На крст ја Искупи Крвта Адамова Во 1746 г. излезе првото печатено издание на т.н. „Болоњски Псалтир“, co латински наслов: „CODEX ANTIQUUS CHARACTERE...

Кога на фанатици за графити ќе им дадеш „еден тон“ боја и празен хангар...

На крајот можеш да очекуваш вакво нешто.  Извор: Таратур

Гугл и Фејсбук заедно ќе се борат против дезинформациите

Гугл и Фејсбук заеднички ќе се справуваат со лажните информации коишто се распространуваат преку социјалните мрежи, пишува порталот „Блумберг“. Причина за тоа се се позачестените...

15 слики кои совршено го илустрираат лудиот свет во кој живееме

Владимир Казак, уметник од Русија, смета дека првата задача на уметноста е оставање на силен впечаток врз луѓето. Казак тврди дека неговите дела се...

Сателитски снимки кои изгледаат како уметнички дела

Сите фанови на модерна уметност знаат дека уметничките дела можат понекогаш да изгледаат како едноставни квадрати, кругови или слични геометриски облици. Но, сте ги...

Популарно