30 C
Скопје
петок, септември 21, 2018

Германија подготвува „солени“ казни за лажни вести на интернет

Германија започна кампања против објавувањето на лажни вести и клевети на интернет. Земјата се закани со казни до 50 милиони евра на компании како...

Хоутонг: село кое мачките го спасија од пропаѓање

Хоутонг некогаш беше една од најважните рударски заедници на Тајван, се до 1970 година, кога електричната енергија и нафтата го заменија јагленот и оставија...

Светски ден на борбата против цензурата на Интернет

12 март е Светскиот ден против цензурата на Интернет, кој се одбележува од 2008 година, по иницијатива на невладините организации „Репортери без граници” и...

Долари летаа на сите страни: Стриптизети се степаа за милионскиот хонорар! (ВИДЕО)

Несекојдневно видео од женска тепачка го заобиколи светот за само неколку часа, кое било снимено изминатата ноќ. Се работи за две стриптизети вработени во еден...

Правилник на четите на Тајната македонско-одринска револуционерна организација

Глава I Во секој Револ. околијски реон се уредува една чета како неразделен дел од организацијата. Таа се движи тајно по реонот по потреби на...

Дневни интернет фотографии (102 ФОТО)

Ви ја претставуваме оваа фото-галерија од 102 интересни, смешни и откачени фотографии од несекојдневни ситуации и случки. Погледнете ги и насмејте се од срце...

10 НАЈСИМНУВАНИ ПЕСНИ НА ШАЗАМ

Апликацијата која многу луѓе ја користат за да препознаат одредена песна, ја објави листата со најбарани песни. Шазам е симната повеќе од милијарда пати, а...

Neopalpa Donaldtrumpi – молец наречен по Доналд Трамп

Еволутивниот биолог Везрик Назари открил нов вид на ноќна пеперутка, кој се одликува со светло жолти влакна на главата, а мажјакот има значително помали...

Монетите на Пајонија – најстариот монетарен систем

Публикација за паричните изданија на најстариот автохтон монетарен систем кој што бил создаден и постоел на територијата на денешна Република Македонија. Монетите на Пајонија од...

Популарно