-6 C
Скопје
недела, февруари 24, 2019

ФОТО: Конечно откриена тајната: Како камените плочи од Стоунхенџ патувале 230 километри по копно?

Стоунхенџ е една од најпознатите и најмистериозните градби кои некогаш постоеле на Земјата, од многу очигледни причини. Оваа структура се наоѓа во Англија, но...

Се сеќавате ли на Сара Кеј? Најубавиот спомен од нашето детство

Колкумина од вас се сеќаваат на слатките сликички и стихови со Сара Кеј? Ги паметите ли уште убавите стихови? Не ти праќам цвет кој брзо...

Најсилните луѓе ги водат своите битки во тишина

Најсилните луѓе се оние кои се борат во тишина. Најсилните луѓе се најчувствителни, најмногу плачат, а сепак никој не знае што преживуваат.   Сето тоа го...

Почина секретарката на Гебелс на 105 години

Таа го опишала Гебелс како „згоден маж, кој бил малку низок, уреден и убаво облечен, но арогантен“. Почина Брунхилда Помсел, која беше во нацистичката пропагандна машинерија....

Фејсбук ги презема првите мерки по скандалот, ова се новините

Фејсбук по извештајот на порталот „Motherboard“, укина голем број страни кои огласувале или продавале броеви на социјално осигурување, адреси, телефонски броеви и наводни броеви...

Македонија падна за 9 места во светот според брзината на Интернет

Македонија се наоѓа на 68-то место во светот според брзината на широкопојасниот интернет во конкуренција на 200 држави, што е пад од 9 места...

Разузнавачката служба на Организацијата

Разузнавачката служба на ВМРО дејствувала од 1925 година, но официјално била основана во 1926 година како помошно тело на Внатрешната револуционерна организација. Во јануари ЦК на ВМРО...

Јавно Топ 10 филмови за 2018

Ова е топ 10 изборот на филмови, што Ви ги препорачуваме да ги погледнете оваа година. Очекуваме ваши коментари и предлози. Уживајте во магијата на...

Запознајте го езерскиот близнак на нашето бисерно Охридско езеро

Охридското Езеро е уникат во светот по многу нешта: едно од најстарите, тектонски формирано, со повеќе карстни извори и голема истека (Црн Дрим), бројни...

Ова е најомразеното видео во историјата на YouTube со најмногу „дислајкови“

Видеото со наслов „Rewind“ кое е пресек од најпопуларните трендови и содржини на најпознатата видео платформа YouTube за 2018 година, истовремено стана и најомразено...


Популарно