7 C
Скопје
четврток, февруари 22, 2018

Валандовско-удовската акција на ВМРО во 1915

Валандовската афера, позната како Валандовска акција или Валандовско-удовска акција, била вооружен напад на Внатрешната македонска револуционерна организација (ВМРО),извршен на 20 март 1915 година против...

Оваа петгодишна Русинка е прогласена за најубаво девојче на светот

Наследничка на Тилан Блонду од Франција и Кристина Пименова од Русија, носителки на титулата „најубавото девојче на светот“, е петгодишната Русинка Анастасија Књажева. Тилан, која...

Македонскиот волк од Аркадија до денес

МАКЕДОНЦИТЕ И ВОЛКОТ Во книгата The Glory of Generositie е претставен грбот на принцот на Ематија – Македон. Книгата е дел од приватната колекција на...

Гугл и Фејсбук заедно ќе се борат против дезинформациите

Гугл и Фејсбук заеднички ќе се справуваат со лажните информации коишто се распространуваат преку социјалните мрежи, пишува порталот „Блумберг“. Причина за тоа се се позачестените...

ШОКАНТНО: Нови докази за потонувањето на Титаник – сантата мраз не е причината?

Експерти дошле до нови сознанија за причината за потонувањето на Титаник во април 1912 година во Атлантикот, при што животот го загубија над 1500...

Запознајте го езерскиот близнак на нашето бисерно Охридско езеро

Охридското Езеро е уникат во светот по многу нешта: едно од најстарите, тектонски формирано, со повеќе карстни извори и голема истека (Црн Дрим), бројни...

Интернетот станува повлијателен од телевизијата

Вложувањето во огласи на интернет во следните шест месеци ќе го престигне вложувањето на телевизија, смета респектираната фирма на ризичен капитал, „Клајнер Перкинс“. Податокот...

Правилник на четите на Тајната македонско-одринска револуционерна организација

Глава I Во секој Револ. околијски реон се уредува една чета како неразделен дел од организацијата. Таа се движи тајно по реонот по потреби на...

ФОТО: Почина Кристина, не го преживеа последното вградување на импланти

Девојките кои си го посветиле животот на тоа да добијат изглед на најпознатата русокоса кукла на светот, „Барбиката“, изгубија своја драга истомисленичка. Имено, Кристина Мартели...

Долари летаа на сите страни: Стриптизети се степаа за милионскиот хонорар! (ВИДЕО)

Несекојдневно видео од женска тепачка го заобиколи светот за само неколку часа, кое било снимено изминатата ноќ. Се работи за две стриптизети вработени во еден...

Популарно