8 C
Скопје
среда, ноември 14, 2018

Ами Џи ја праша Сандра – Африка дали имала секс со менаџерот, а таа...

Сандра – Африка беше гостинка во „Ами Џи шоу“, па  мораше да одговори на незгодното прашање за нејзината интимна во шоуто на Огњен Амиџиќ! Тоа...

Македонија е главниот извор на апокрифите

Во желбата да се задоволи набожното љубопитство на верниците кое не можеле да ги задоволат канонските списи со скржавите извештаи за личностите од Стариот...

„Послание на Св. Апостол Павле до ФИЛИПЈАНИТЕ“

15. “А знаете и вие, Филипјани, дека во почетокот на благодестието, кога излегов од МАКЕДОНИЈА, немаше ниту една црква нешто да ми даде или...

МАКЕДОНСКИТЕ КОВАНИЦИ, ПЕЧАТ НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА

МОНЕТИТЕ ЈА СОЧУВАА ВИСТИНАТА Блеска сјајот на македонските пари во колекциите по светот Историјата на Македонија испишувана низ долги милениуми со кованиците на македонските цареви ни...

Кузман Капидан барал неограничени права и му ги дале

Преданија за Кузман Капидан Кузман Капидан бил родом од Дебрца. (Во Охрид повеќето веруваат дека Кузман бил родом од Старово или Поградец. Стефо Размо, стар...

Левински со сочни детали: Клинтон ми ги виде гаќичките, па имавме секс во бањата

Моника Левински се отвори и одлучи јавно да ги раскаже пикантериите што со години ја скокоткаат фантазијата на јавноста, од тоа како ја завел...

Мијачката народна носија е застапена во Смилево , Папрадиште, Ореше , Ехловец и Крушево

Мијачката народна носија е застапена не само во мијачката етничка целост, туку таа е распространета и надвор од неа во други етнички предели и...

Црква Свети Јован Претеча – Јован Бигорски

Манастирот е изграден на планината Бистра, а под него тече реката Радика. Опкружен е со бујна шума а од манастирот се простира прекрасен видик...

Циркуларно писмо на Министерството за народна просвета на Народна Република Бугарија за исправки во...

Ноември 1947 г. Изработката на новите учебниците по историја по 9.IX.1944 година беше извршена во посебни услови. Поради тоа се допуштени сфаќања карактеристични за великобугарскиот...

Бертрандон де ла Брокиер запишува за Македонија и македонците два параграфа

За време на патувањето на Бертрандон де ла Брокиеркон Блискиот Исток во 15 век во својата книга „Патување преку морето“ запишува за Македонија и македонцитедва параграфа: И...

Популарно