9 C
Скопје
четврток, март 21, 2019

Виц на денот: Колку се 5+5?

Учителката го прашува Перо: -Перо колку се 5+5? -Десет!!! -Перо немој да ми броиш на прсти, ајде двете раце во џеб и кажи ми колку се 5+5!!! -Единаесет учителке.

Виц на денот: Да не беа проститутките и цариниците…

На час децата кажуваат што работат нивните родители и како живеат. - Мојот татко е цариник, имаме многу пари и убаво живееме - одговорила Маја. -...

Виц на денот: Баба на пазар

Една баба оди на пазар, застанува кај тезгата на Перо и прашува: - Што е ова? - Домати. - Дај ми еден килограм, но секој домат спакувај ми...

Виц на денот: Три часот по полноќ

– Ало… Три часот по полноќ е!!! Кој се јавува?! – Добро вечер учителке, таткото на еден ваш ученик е на телефон. Спиете ли?! – Се...

Виц на денот: Проблеми со срцето

Двајца пријатели се среќаваат и едниот го прашува другиот: - Слушам си имал проблеми со срцето? Дали бевте кај вашиот лекар? - Па да. - И што ви кажа? - Морам...

Виц на денот: Папучар

Доаѓаат другари да го викаат другарот папучар за во кафана : -Ајде во кафана. -Чекај да ја прашам женами! - Ма кој и ебе матер идете вие.

Виц на денот: Интервју за работа

Интервју за работа: -Шефот: Платата на почеток 200 евра, покасно повеќе. -Кандидатот: Е па ќе дојдам јас покасно.

Виц на денот: Бабата која немала непријатели

На крајот на неделната литургија свештеникот прашува: - Колку од вас, браќа и сестри, им простивте на непријателите? Сите креваат раце, освен една стара жена. Свештеникот: – Вие...

Виц на денот: Сообраќајна несреќа

– Ало полиција!? - Удрив две кокошки, што да правам? – Поместете ги на страна да не сметаат на сообраќајот и не не замарајте за глупости! –...

Виц на денот: Работници vs директор

Откако по три месеци вработените не земале плата, одат кај директорот: - Директоре, простете, но ние три месеци немаме земено плата. Директорот  и одговорил: - Простено ви...


Популарно