17 C
Скопје
понеделник, јуни 25, 2018

Виц на денот: Влав во продавница за автомобили

Влав доаѓа во продавница за автомобили и го прашува продавачот: – Колку чини овој автомобил? – 15000 евра – одговара продавачот. – А колку троши? – 10 литра...

Виц на денот: Ѓаволот и Св.Петар

Св.Петар и Ѓаволот поставуваат ограда за да го поделат небото. Арно ама Ѓаволот влегол 5 метри во рајот со оградата. Св. Петар му вика: – За 10...

Виц на денот: Перо на одмор

Перо се враќа од годишен одмор. Колегите го прашуваат: – Перо, како си помина на одмор? – Исто како во војната – одговара Перо. – Е како тоа?...

Виц на денот: Трпе во ќоше

Малиот Трпе си доаѓа од училиште и баба му го прашува: – Што учевте денеска? – Учевме еден збор со три букви. – Марш до ѕидот, казнет...

Виц на денот: Перо запира такси…

Перо запира такси и го прашува: – Извинете,колку ќе чини да ме однесете до центарот? – 100 денари. – А ако се качи и жена ми? – 100...

Виц на денот: Погреб

За време на погреб се слуша тропање од ковчегот. – Жено, отвори, јас сум жив!!! – Доста бе, ќути. Докторите знаат подобро од тебе.

Виц на денот : Такси превоз

Го прашуваат Рамче и Ајше таксистот: Колку пари е за тројца до Охрид? Таксистот: 1200. А зошто прашувате за тројца кога вие сте двајца ? Рамче: Оти,...

ВИЦ НА ДЕНОТ: СИЛЕН ЗАЈКО

Си седи зајко в шума и поминала лисицата и го прашува: -Абе зајко шо прајш? Зајко: Еве ја чекам мечката да ја истепам!!! Поминува волкот и исто...

ВИЦ НА ДЕНОТ: Паметни деца

Разговараат две пријателки: – Како се твоите деца? – Добро… Едниот стана дипломиран профеcор, другиот дипломиран доктор, ќерката дипломиран правник, а малиот не заврши ни средно...

ВИЦ НА ДЕНОТ: Полицаец и крадец

Полицаец фаќа крадец. Немоќниот крадец го прашува полицаецот: – Може ли да одам до пекарата, ќе умрам од глад? – Оди ама веднаш да се вратиш. Полицаецот го...

Популарно