-6 C
Скопје
недела, февруари 24, 2019

Виц на денот: Малото црвче…

Го прашало малото црвче татко му : - Тато можеме ли да живееме во сливи? - Да сине можеме. - А во јаболка тато? - Можеме и во...

Виц: Грев и пол

Оди младич на исповед кај новиот модернизиран поп: – Грешев оче! – Зборувај синко? Само почекај да го вклучам и лаптопот. Знаеш, модернизација и кај нас. –...

Виц на денот: Перо се враќа од кафана…

Се враќа Перо од кафана дома, мртов пијан. Мара му врзува еден шамар и му вели: - Ќе пиеш ли уште, а? Перо молчи. Мара му врзува...

Виц на денот: Перо добил на лото…

Перо добил на лото 150 илјади евра и го викнале да си ги подигне парите, и новинарите го прашуваат: - Што ќе направите со толку...

Виц на денот: Малиот Перо плаче пред зграда…

Се шетала некоја жена и пред една зграда го забележала малиот Перо како седи пред зградата и плаче: - Мали, зошто плачеш? - го прашала...

Виц на денот: Манијак

Се враќала од пазар некоја домаќинка, со огромни полни ќеси во двете раце... Наеднаш од зад аголот пред неа скокнува манијак. Го отвара мантилот и ко...

Виц на денот: Тефтерот на Мара

Перо и Мара се земале и како што е ред на првата брачна ноќ воделе љубов. Кога завршиле работа Мара земала тефтер и напишала...

Виц на денот: Мене ме стрелаа…

Ги седнал дедото внуците и им раскажувал приказни од втората светска војна: - Еден ден во нашето село дојдоа германците и не наредија сите во...

Виц на денот: Отровни печурки

Судијата го прашува осомничениот: -Од што умре вашата прва жена? -Јадеше отровни печурки. -А како почина втората? -И таа јадеше отровни печурки. -Немојте да ми кажете дека и третата...

Виц на денот: Глува учителка

На час учителката го прашува малиот Перо: - Колку се 2+2 ? - Пет! - одговара Перо. - Перо колку се 2+2 ? - Пет! - повторно одговара...


Популарно