11.9 C
Скопје
вторник, април 23, 2019

Виц: Богаташ и мафијаш

Богаташ и мафијаш седеле во кафана и договарале зделка. Кога постигнале договор богаташот му вели: – Добро завршивме работа, а сега со мојот син што...

17 кратки вицови и афоризми за брзо разведрување на денот

– Сине, како одат работите на училиште? – Мамо, важно е да сме здрави и живи. – – – – – – – Македонија – земјата во...

Виц: Влажната фантазија на сопругата

Сопругот ја прашува сопругата: – Драга, имаш ли некоја љубовна фантазија? – Имам… да водам љубов на плажа, под палма, додека брегот го прскаат брановите. Насекаде...

Виц: Човекојадец и македонски политичар

Разговараат тројца човекојадци. Првиот вели: – Пред некој ден изедов еден Англичанец, слаб, исушен, тврд како ѓон. Одвај го дојадов! Вториот: – А јас пак изедов еден...

Виц: Водење љубов пред брак

Ивана ја прашува мајка си: – Мамо дали е дозволен сексот пред брак? – Да ќерко. После свадбата маж ти нема да ти дозволува!

Виц: Неверна жена

Перо загрижен му кажува на Трпе: – Пријателе, не знам како да ти кажам, но морам… Трпана те изневерува. – Нема шанси! Мојата жена не е...

Виц: 1.500 денари за 5 минути

Во домот на еден лекар му се расипала водоводна цевка. Викнал водоводџија. Водоводџијата дошол, чукнал неколку пати со чеканот по цевките, заменил некој ситен дел, затегнал некои...

Виц: Бабичка на гласање

Бабичка оди на гласање. – Синко, помогни ми, те молам, ги заборавив очилата. – Нема проблем, госпоѓо – вели еден новопечен административец и си ја заокружува...

(ВИЦ) 50 евра на заем

Оди еден човек кај негов должник да си ги бара парите: –Ќе можеш ли да ми вратиш 50-те евра кои ги зеде од мене лани? Должникот...

Виц: Простирање алишта во 4 сабајле

Го гледа Перо комшијата Трпе како простира алишта во 4:00 наутро. Го прашува: – Абе комши, што правиш? – Еве да ги ставам алиштата да се...Популарно