22 C
Скопје
петок, октомври 19, 2018

Виц на денот: Што има за јадење…

Перо се враќа од работа: -Маро ма,што има за ручек? -Ништо! -Е,како ништо?!И вчера немаше ништо! -Е,па,зготвив за два дена!

Виц на денот: Последниот работен ден на поштарот

На поштарот му е последен ден на работа после 35 години верно служење во својот реон. На последната обиколка, од првата куќа го пречекува целото...

Виц на денот: Ништо не вредиш???

Перо запира такси и го прашува: – Извинете,колку ќе чини да ме однесете до центарот? – 100 денари. – А ако се качи и жена ми? – 100 денари. –...

Виц на денот: Богат дедо

Разговараат Перо и Блажо: - Перо ти не ли ожени за Мара? – Не, таа ме одби затоа што сум бил сиромав. – Па што не ѝ кажа...

Виц на денот: Браво мајсторе

Жена во полиција дава исказ на полицаецот: - Овој од десната страна, гад низаеден, за рацете ме држеше. - Тој од лево, копиле одвратно, нозете ми ги држеше. -...

Виц на денот: Тато јас ќе се мажам…

Разговараат татко и ќерка: - Тате ќе се мажам за Перо комшијата! - Немој ќерко, сирак е и сиромав, работи во три смени. Не е тој за...

Виц на денот: Син ми прооде…

Прават муабет двајца пријатели: - Син ми прооде - вели едниот. - Како бе, прооде? Па нели има 20 години?! - Има, да. Ама три дена беше...

Виц на денот: Ми се роди син…

Висат на шанк двајца другари: - Вистина ли е, дека си добил син? - Да, пресреќен сум. - А сопругата? - Аааа, на неа уште и немам кажано.

Виц на денот: Мојата Вера не ми дозволува ракија…

Седи поголемо машко друштво. Еден слабичок маж од групата кој му се обраќа на оној кој става ракија: – Не ми ставај, нема да пијам, мојата Вера...

Виц на денот: Баба е болна…

Учителката: - Перо, вчера па не беше на школо? - Баба е болна. - Секој пат кога не дојдеш на школо, баба ти е болна. Не верувам...

Популарно