15.4 C
Скопје
петок, јуни 21, 2019

Виц: Ќотек за синот

Трпе го тепа синот, го криши од ќотек, од страна пука сеир комшијата ама од љубопитност му вика: – Добро бе Трпе зошто толку го...

Виц: Напален сопруг

Во спалната соба: Жено, ајде побрзо соблекувај се, не можам да издржам! А бе, рано е уште, малиот не е заспан. Заспан е досега, гарант! Не верувам, не...

Виц: Пијаниот Трпе и полицаецот

Сообраќаен полицаец застанува колона од неколку возила и почнува со ред „да тресе“. Му оди Трпе на полицаецот, дрво пијан, па му вели: Дај да...

Виц: Перо на гатачка

Оди Перо на гатачка да види каква ќе му биде среќата во иднина. Седнува и гатачката почнува да гата: Гледам луксузна вила со базен…гледам нов Мерцедес...

Виц: Не е исто бремена и …

Млада жена се вози со автобус, и седнала на место за бремени жени. Иде кондуктерот и вели: – Извинете госпоѓо, ќе сакате ли да станете од...

Виц: Директорот, секретарката, сопругата и…

Директорот излегува од работа на пладне… На вилата со секретарката… Коњак. Бонбони. Заеднички туш. И после… Безумие… Жестоко… Вечерта се враќа дома. Уморен поглед....

Виц: Директорот, секретарката, сопругата и…

Директорот излегува од работа на пладне… На вилата со секретарката… Коњак. Бонбони. Заеднички туш. И после… Безумие… Жестоко… Вечерта се враќа дома. Уморен поглед....

Виц: Што прави штркот откако ќе донесе бебе?

Малиот Перица ја прашува мајка си: Мамо, кој ги носи бебињата на светот? Мајката: Штркот сине. Перица: А што прави штркот откако ќе го донесе бебето на...

Виц: Разочарување на прв состанок

Весна ја прашува ја прашува Ивана: – Како помина на состанокот? Раскажувај! – Ужас, маче! Маж ли е тоа. – Што сторил? – Кога дојде сметката побара да...

Виц: Свекрва и снаа

Отишла свекрвата на бања и им раскажува на останатите: – Да не беше оваа моја снаа, јас никогаш во животот немаше да видам бања! – Охоооо…...

Популарно