Бузаку се закани: Ќе објавам докази за криминал ако реисот Реџепи не ја „ослободи“ ИВЗ

0
644

Скендер Бузаку денеска пред седиштето на ИВЗ му постави ултиматум на реисот Сулејман Реџепи за 72 часа да ја напушти ИВЗ во спротивно ќе објави докази за криминал, јави 21ТВ.

Ослободија ИВЗ за 72 часа, ако не даде оставка и не се повлече од ИВЗ ние имаме страшни докази, страшни факти за кои ќе се чуди Македонија и нашата држава. Доколку не се почитува овој ултиматум, ние ќе ги објавиме – изјави Бузаку.

Според него, ИВЗ е узурпирана од реисот.

Денеска сме пред вратите на ИВЗ узурпирана од Сулејман Реџепи од 2011 година правно, а од април годинава и реално. Имаме две пораки: ги повикуваме сите професори, теолози кои биле протерани од страна на Сулејман Реџепи и избркани од ИВЗ во иднина сите тие ќе бидат вклучени во ИВЗ. Другите што се внатре, а немаат криминал, даваме збор дека нема никој да го изгуби работното место. Само ќе ги унапредиме – порача Бузаку.

Коментирај