Бранко не го чепкавме за приватизацијата, зашто фалеше член од законот

0
414

Поранешниот премиер Љубчо Георгиевски во вечерашното интервју на ТВ 24 рече дека кога тој бил премиер не постоел членот за злоупотреба на службената положба и затоа не ја истражувале приватизацијата која ја спроведе Бранко Црвенковски.

Зошто ние не го чепкавме Бранко за приватизацијата? Затоа што тогаш не постоеше членот 353, односно „Злоупотреба на службената положба“. Тој член во комунизмот го имаше, потоа го укинаа и правеа што правеа осум години. Потоа ние го вративме тој член за да се заштитиме од корупција, рече Георгиевски.

Коментирај