Божиновска: Македонците немаат проблем со Албанците, ниту пак Албанците со Македонците – имаме проблеми кои ги наметна СДСМ

0
908

Македонците немаат проблем со Албанците, ниту пак Албанците имаат проблем со Македонците, се наоѓаме во територија каде идеално и совршено се разбираат на многу подрачја, така што мислам дека за жал, ова што сега се случува, не би можело до преврие врз верските права и слободи, вели Валентина Божиновска, претседател на Комисијата за односи со верски заедници, во гостување во Дневникот на регионалната телевизија Ултра.

-Гледаме дека Македонија секогаш добива во Извештаите на Стејт Департментот идеални оценки-токму верските права и слободи најмногу се почитуваат во Македонија. Не треба да стравуваме од тоа, треба да стравуваме како и на кој начин ќе ја зачуваме Македонија, како ќе ја одбраниме од проблемите кои ги наметна СДСМ и двоецот Заев-Шеќеринска, односно комплетно нарушување на унитарноста на државата, рече Божиновска.

Целото гостување на Божиновска погледнете го во видеото.

Коментирај