Богдан Илиевски сам се пријавил во судот

0
830

Богдан Илиевски, еден од организаторите на движењето „За заедничка Македонија“ сам се пријавил во судот, дознава „Република“.

Претходно, исто тоа го стори и Борис Дамовски, кој самоиницијативно се пријави во полиција.

Инаку, триесет и шест лица се гонат за „терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста“ во врска со настаните кои се случија на 27 април 2017 година во Собранието на Република Македонија, соопшти Јавното обвинителство.

„Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција по преземање на сите дејствија за утврдување на фактите во врска со настаните кои се случија на 27 април 2017 година во Собранието на Република Македонија ја заврши предистражната постапка“, информираат од Обвинителството.

Коментирај