Битолски преводи на познати рок песни!

0
828

Во оваа прилика Ви ги претставуваме насловите на 10 познати рок песни „преведени“ на битолски дијалект. Кој од наведениве преводи највеќе ви се допаѓа (бендиса де) 😉

1. Led Zeppelin – Babe I’m Gonna Leave You – Чупе, ќе те остам
2. Deep Purple – When a blind man cries – Кога ќорио плачи…
3. Jimi Hendrix – All along the watchtower – По цела караула
4. Aerosmith – Dream on – Сонвај си
5. The Doors – Hello, I love you – Шо прајш, те сакам
6. The Doors – Indian Summer – Ѓупско лето
7. Booker T. & the MGs – Green onion – Тазе кромид
8. Steppenwolf – Born to be wild – Роден да е див
9. The Beatles – I Feel Fine – Убо ми е
10. The Doors – Light my fire – Запали ми го огно

Коментирај