БИБЛИСКОТО ПРОРОШТВО СЕ ОСТВАРИ: „Судниот ден“ ќе с случи до крајот на годината (ВИДЕО)

0
790

Проповедникот на „Судниот ден“, американскиот пастир Пол Бегли верува дека случувањата во последните седум години се јасен доказ дека на светот му се ближи крајот.

Бегли исто така укажува на специфичните случувања кои што се случиле последните сегум години ширум светот:

-Во библијата пишува дека ќе настане глад, суша… имавме рекордни суши кои што ја зафатија Австралија, во пожарите во Калифорнија во 2017 и 2018 година. Канада исто така ја зафатија големи шумски пожари. Сушата во Африка е се поголема. Во библијата се вели дека реката Еуфрат толку многу ќе пресуши што ќе може пешки да се проодат источните краеви. Тоа можете да го видите и на
Гугл картата. Од реката остана само 15%. Галилејското море од 2013 година се спушти за 40 чекори, а пресушува и Мртвото море.

-Што е со мртвите риби, со мртвите птици, мртвите крави? Тоа е она што пишува во четвртото поглавје во книгата Хошее. Сите овие работи се случуваат во последните девет години, напиша Бегли и додава:

-Луѓето не веруваат во Библијата, но сега веќе е јасно, одиме право кон крајот на времето. Судниот ден само што не се случил.

Извор:Курир

 

 

Коментирај