Беше во „влажните“ соништа на мажите во Југославија: Еве како изгледа денес посакуваната Јагодинка (ФОТО)

0
1821

Познатата Јагодинка Симоновиќ имаше само 27 години кога ги сними култните сцени во филмот „Varljivo leto 68″.

Мажите од поранешна Југославија уживаа гледајќи ги овие сцени, а Јагодинка беше главна улога во нивните „влажни“ соништа.

Осум години подоцна, таа ја напушта Југославија, а се врати во Србија пред пет години.

Денес Драгана Варагиќ има над 60 години. Професор е на Факултет за драмски уметности, филмска режија.

Коментирај