БЕСА и Алијанса со заеднички кандидат? Иљаз Кадриу прифатлив за БЕСА

0
443

Претседателските избори стануваат сѐ поактуелна тема во земјава . Се очекува да се распишат во февруари, а да се одржат во април. Сите зборуваат за консензуален кандидат, но сепак никој не дава конкретни имиња. ТВ21 од своите неофицијални извори, дознава дека е можно двете албански опозициски партии, Алијанса за Албанците и Движењето Беса да излезат со заеднички кандидат. ТВ21 дозна дека кружи името на Иљаз Кадриу, по предлог на здруженијата во дијаспората. Тој е од Кичево, а во моментов живее во Чикаго, САД. Кадриу е потпретседател на „Сојузот на албанската дијаспора за Македонија“, здружение кое во последно време се чини дека се залага и за обединување на албанската опозиција во Македонија.

-Подготвени сме да прифатиме кандидат кој ќе биде над партиска личност, било да е предложена од здруженијата во дијаспора, личност која ќе се залага за поголемо и сеопфатно обединување за застапеноста на Албанците во Македонија. Иљаз Кадриу е кандидат прифатлив за Движењето Беса.

Извор:kurir.mk

Коментирај