Американка изведе потег каков што не е виден досега во гиманстиката (ВИДЕО)

0
2017

Американската гиманстичарка Симона Бајлс неодамна изведе потег кој не е виден досега во овој спорт.

Имено таа направи т.н трипл-дабл – три свртувања и два „сомерсолтса“ (превртување преку глава), со совршен доскок.

На тој начин таа шеста година го освои првенство на САД и воедно покажа зошто е избрана за најдобра спортиска во светот за 2019 година.

Извор: sportski.mk

Коментирај