Ако сакате чист протеин избегнувајте вакво пилешко месо

0
604

Во случај да сакате да јадете чист протеин без никакви маснотии треба да обрнете внимание на изгледот на пилешките гради.

Ако некогаш сте купувале пилешки гради тогаш сигурно знаете дека некое месо има бели линии на површината. Сега е откриено што точно значат овие црти.

Благодарениe на модените фарми, некогаш на пилето од јајцето до вашата чинија му се потребни само 40 дена, токму поради брзиот раст и развој, велат експертите во емисија на британската телевизија Канал 4.

Брзината со која пилето се развива предизвикува појава на бели линии на месото, а љубителите на фитнес би требало да ги изгнуваат нив бидејќи овие линии всушност претставуваат вишок на маснотии.

-Пилињата премногу брзо се развиваат за да достигнат големина потребна за пазарот, што предизвикува појава на бели линии, откриено е во емисијата.

Меѓутоа, дури и со белите линии содржината на мастите во пилешкото месо се уште е пониско од црвеното месо, велат податоците кои беа изнесени во емисијата.

Од друга страна, органското месо има минимални линии зашто пилињата растат многу побавно. Меѓутоа, овие пилиња може да се најдат по повисока цена на пазарот.

Коментирај