Ах, кога младоста би знаела а староста би можела- француски мудрости

0
660
 1. Љубовта е единствената болест од која не сакаме да оздравиме!
 2. Денот без вино е како ден без сонце.
 3. Цената брзо се заборава, квалитетот е она што останува.
 4. Љубовта прави да поминува времето, а времето прави да поминува љубовта.
 5. Жената љуби кога сака, мажот кога може!
 6. Младоста живее од надежта, староста од спомените.
 7. Сè ќе помине освен доброто што сте го направиле.
 8. Жената е како загатка престанува да им се допаѓа на мажите кога ќе биде одгатната.
 9. Оној кој умее да чека, со време сè ќе дочека.
 10. Малите потоци прават огромни реки..
 11. Дочекајте ја ноќта за да кажете дека денот бил убав.
 12. Во вистинската љубов душата го сака телото.
 13. Тројца можат да чуваат една тајна ако двајца од нив се мртви.
 14. Бог нас често не посетува, но повеќето од нас не сме дома.
 15. Пријателство е љубов без крилја.
 16. Кога славата доаѓа, меморијата си заминува.
 17. Мислете што сакате, говорете што морате.
 18. Чуда се случуваат само со оние кои веруваат во нив.
 19. Минатото е најдобриот пророк на иднината.
 20. Богатството се добива со пот, се чува со страв и се губи со тага.
 21. Ако сакате да бидете среќни, мора да живеете скришно.
 22. Кој е господар на својата жед тој е господар на своето здравје.
 23. Ако не можете да гризете, не ги покажувајте вашите заби.
 24. Сета човечка мудрост треба да се сумира во два збора: чекај и надевај се.
 25. Не постои толку мека перница како мирната совест.
 26. Ах, кога младоста би знаела а староста би можела.
 27. Како може да имаме толку многу интелигентни деца а толку многу глупави возрасни.
 28. Бракот е лотарија во која мажите ја вложуваат својата слобода а жените својата среќа.
 29. Парите се голема работа што ги прави луѓето ситни.
 30. За човекот треба да се суди по неговите прашања а не по неговите одговори.
 31. Старата љубов и старата страст секогаш се разгоруваат.
 32. Никој не е толку дарежлив како оние што немаат што да дадат.

Коментирај